Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > Aktuality > SILVESTROVSKÁ NOC 2014 BYLA KLIDNĚJŠÍ NEŽ TA MINULÁ

SILVESTROVSKÁ NOC 2014 BYLA KLIDNĚJŠÍ NEŽ TA MINULÁ



Datum konání:
1.1.2014

Záchranka Karlovarského kraje měla i letos plné ruce práce, i když letošní silvestrovská noc byla klidnější, než ta minulá. Od 20. hodiny 31.12. 2013 do 7. hodiny ranní 1.1.2014 vyjely naše výjezdové skupiny více než 70krát.

Nejvíce výjezdů před půlnocí bylo na Sokolovsku, nejméně pak na Karlovarsku, po půlnoci se však situace výrazně otočila. Před půlnocí se nejčastěji vyjíždělo k úrazům končetin a hlavy, ale také k virózním onemocněním a kolapsům. Bohužel nechyběla ani intoxikace. Po přivítání Nového roku vyjela naše výjezdová skupina k prvnímu pacientovi roku 2014 do Jakubova už pět minut po půlnoci. Jednalo se o pád ze schodů.

Letošní „výjezdová prvenství“ byla napadení a poranění hlavy, poranění v oblasti obličeje a úrazy končetin. I letos jsme ošetřovali několik pacientů s poraněním rukou či jejich popálením od zábavní pyrotechniky. Jednalo se o tržnou ranku u pacienta z Bublavy a otevřenou ránu prstu pacienta z Aše, oba byli transportováni do nemocnic. Ostatní poranění rukou byla naštěstí jen lehká.

Nejzávažnějším případem bylo bodné poranění muže středního věku v Chebu před čtvrtou hodinou ranní, pacient byl transportován do Nemocnice v Chebu, případ vyšetřuje PČR. Naše týmy ošetřovali i cizince. Jedním z nich byl Rus, který byl napaden v Karlových Varech a utrpěl poranění hlavy, druhým případem byla Švýcarka napadená v Chebu, kterou jsme transportovali s otřesem mozku do nemocnice.

Protialkoholní záchytná stanice pro Karlovarský kraj hlásila také méně případů než obvykle, během noci přijala 3 pacienty. Letošní vstup do Nového roku byl klidnější než jindy. Přejeme všem občanům našeho kraje, aby v klidném duchu probíhal i celý rok 2014.


plyšák Kryštůfek