Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > Aktuality > AKTIVACE I. STUPNĚ TRAUMATOLOGICKÉHO PLÁNU - DOPRAVNÍ NEHODA 1/6 U ANDĚLSKÉ HORY

AKTIVACE I. STUPNĚ TRAUMATOLOGICKÉHO PLÁNU - DOPRAVNÍ NEHODA 1/6 U ANDĚLSKÉ HORY



Datum konání:
26.7.2015

Zdravotnické operační středisko Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje aktivovalo dnes odpoledne I. stupeň traumatologického plánu z důvodu dopravní nehody autobusu a osobního automobilu, která se stala na silnici č. 6 u Andělské Hory. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje vyslala na místo celkem 6 výjezdových skupin Rychlé zdravotnické pomoci, 2 výjezdové skupiny Rendez-vous s lékařem a vůz pro hromadná neštěstí. Na místě záchranáři ošetřili celkem 17 cestujících z autobusu, kteří utrpěli lehká zranění. Tito byli transportování k dalšímu ošetření do nemocnice Karlovy Vary na emergency (6 osob), nemocnice Ostrov (6 osob) a do nemocnice Sokolov (5 osob).

Bohužel se nehoda neobešla bez smrtelných zranění a na místo byl povolán také koroner. Posádka osobního automobilu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Kolika osob se to týká, není prozatím zřejmé.


plyšák Kryštůfek