Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > Aktuality > Výjezdová základna záchranky se znovu vrátí do Ostrova.

Výjezdová základna záchranky se znovu vrátí do Ostrova.



Datum konání:
23.6.2016

Novou výjezdovou základnu tu Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje nechá postavit ještě letos. Stavba bude stát
8, 2 milionu korun a vybuduje ji společnost Jurica Group, která v zadávacím řízení předložila nejvýhodnější nabídku. Akci předfinancoval Karlovarský kraj.

„Stavba nové základny v Ostrově začne v červenci a první sanitky z ní po dokončení vyjedou zachraňovat pacienty v příštím roce,“ uvedl hejtman Martin Havel. Sídlo záchranářů vznikne na pozemcích bývalého zahradnictví a přípravné práce hradilo město.

„Ve čtvrtém největším městě kraje, kde žije sedmnáct tisíc obyvatel, stanoviště záchranky v posledních dvou letech chybělo. Ze soukromé ostrovské nemocnice se kvůli nevyhovujícím podmínkám muselo dočasně přestěhovat do Jáchymova. Původně se odhadovaná cena základny šplhala přes deset milionů korun. Jsem rád, že se nám ji díky výběrovému řízení podařilo významně snížit,“ řekl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Objekt je navržen jako jednopodlažní ve tvaru písmene L o zastavěné ploše téměř 250 m2. Základna je funkčně rozdělena na dvě vzájemně propojené části: garážové stání pro dvě vozidla, zázemí personálu s technickou místností. „Stavba základny pro zdravotnické záchranáře odstartuje vybudování celého areálu Integrovaného záchranného systému, město tedy bude mít soustředěny všechny bezpečnostní složky na jednom místě,“ uvedl starosta Ostrova Pavel Čekan.

Karlovarský kraj se na výstavbu pokusí získat peníze z Integrovaného regionálního operačního programu. Pokud uspěje, zafinancuje z dotace 85 procent nákladů. „Umístění nové výjezdové základny v této lokalitě, navíc v areálu společně s ostatními složkami, což významně zjednoduší spolupráci, považuji za ideální,“ poznamenal ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Roman Sýkora.

základní kámen - výjezdová základna Ostrovzákladní kámen - výjezdová základna Ostrovzákladní kámen - výjezdová základna Ostrov


plyšák Kryštůfek