Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > Aktuality > ZÁCHRANÁŘI BUDOU VYJÍŽDĚT OPĚT Z OSTROVA

ZÁCHRANÁŘI BUDOU VYJÍŽDĚT OPĚT Z OSTROVA



Datum konání:
29.3.2017

Zdravotničtí záchranáři se z provizorních prostor v Jáchymově vracejí zpět do Ostrova. Čeká tam na ně zbrusu nová výjezdová základna, kde budou mít kvalitní zázemí pro svou práci. Stavbu financovala Zdravotnická záchranná služba ze zdrojů poskytnutých Karlovarským krajem.

Ostrovští záchranáři dočasně přesídlili do Jáchymova na konci roku 2013. „Důvodem k tomu bylo ukončení nájmu v  prostorách ostrovské nemocnice. V mezidobí, než byla vystavěna nová budova, se naše pozornost zaměřila na technické vybavení, včetně obnovy vozového parku,“ řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Roman Sýkora.

„Máme radost, že záchranáři budou moci od dubna letošního roku vyjíždět na pomoc našim občanům z nové základny, kde budou mít ty nejlepší podmínky pro svou práci. Stavba včetně nákupu pozemku a zpracování projektu stála 10, 5 milionu korun. Dík patří městu Ostrov, které bude celý areál dále rozvíjet, a proto zafinancovalo vybudování nezbytné dopravní a technické infrastruktury,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Stavbu prováděla společnost JURICA GROUP od poloviny července loňského roku do 20. února 2017. Jedná se o jednopodlažní objekt ve tvaru L o zastavěné ploše cca 250 m2. Budova je rozdělena na zázemí pro výjezdové skupiny a garážové stání pro dvě vozidla - výjezdovou skupinu Rychlé zdravotnické pomoci (velký sanitní vůz se záchranáři) a výjezdovou skupinu Rendez-vous (malý sanitní vůz s lékařem).

„Krajská záchranka má v současnosti po celém regionu 13 výjezdových základen. Oproti provizoriu v Jáchymově budou mít v ostrovské základně záchranáři příjemné podmínky pro svou práci a kromě jiného i garážovaná auta, což jim podstatně usnadní nakládání materiálu a potřebného vybavení. Navíc strategicky je to výhodná poloha jak pro výjezdy do Krušnohoří, tak do obcí v okolí Ostrova,“ dodal krajský radní Jan Bureš.

Město Ostrov v budoucnu chystá další rozvoj areálu, kde by měli sídlit kromě záchranářů také hasiči a městská policie.

Fotografie z akce v naší fotogalerii zde


plyšák Kryštůfek