Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > Aktuality > V Jáchymově vznikla nová základna záchranné služby

V Jáchymově vznikla nová základna záchranné služby



Datum konání:
3.10.2013

Záchranáři zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje třetím dnem nově vyjíždějí ze základny v Jáchymově, která se nachází v prostorách Domova s pečovatelskou službou. Sem se záchranáři přesunuli z nevyhovujících prostor Ostrovské základny. Přemístění základny nebude mít žádný vliv na péči o obyvatele Ostrovska, naopak se zoptimalizují dojezdové časy do horských oblastí v zimním období.  

Provoz nově vzniklé výjezdové základny v Jáchymově byl spuštěn 1. 10. 2013. Velkou měrou se na zřízení podílelo město Jáchymov, které zajistilo prostor a nezbytné úpravy interiéru dle hygienických požadavků. Základnu tvoří několik místností, které záchranářům poskytnou potřebné zázemí. Disponuje výjezdovou skupinou RV neboli Rendez-Vous ve složení lékař a řidič-záchranář a „velkou sanitkou“ rychlé zdravotnické pomoci.

Základna je pouze zázemím pro právě sloužící posádku. Nikoli ordinací praktického lékaře. Na místě tedy nelze očekávat lékařskou službu první pomoci a pacienti zde nebudou ošetřováni“ zdůrazňuje ředitel zdravotnické záchranné služby MUDr. Roman Sýkora. V případech ohrožení života je třeba vždy volat tísňovou linku 155, v ostatních případech se pak obrátit na ambulanci či pohotovost v nemocnici.

Vedení záchranné služby spolu s vedením Karlovarského kraje a města Ostrova pracují na přípravě koncepce nové výjezdové základny, aby se záchranáři do Ostrova opět vrátili.

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje disponuje 11 výjezdovými základnami. Poskytování přednemocniční neodkladné péče je v karlovarském kraji zajišťováno dvaadvaceti výjezdovými skupinami. V minulém roce vyjížděli záchranáři celkem k 31.785 výjezdům, což představuje navýšení o 28% oproti roku předchozímu.


plyšák Kryštůfek