Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > ZZS KVK > Projekty EU > Jednotná úroveň inf. systému operačního řízení a modernizace technologie pro příjem TV

Jednotná úroveň inf. systému operačního řízení a modernizace technologie pro příjem TV



Projekt „Jednotná úroveň informačního systému operačního řízení a modernizace technologie pro příjem TV” CZ.1.06/3.4.00/11.07835

Popis projektu:

Komunikace mezi dispečinkem a posádkou sanitních vozidel probíhá nyní na analogové bázi. Dispečink má prostřednictvím GPS modulů v jednotlivých vozidlech přehled o jejich poloze, ale posádka sanitního vozidla nemá informaci o své poloze ani poloze místa zásahu. Posádky sanitních vozů mohou údaje o daném výjezdu plnit do databáze až po příjezdu na základnu. To vše, a ještě další návazné nedostatky současného systému, bude řešeno v rámci projektu, který potrvá od července letošního roku do června roku 2013.

Bude vytvořen jednotný koncept operačních středisek základních složek integrovaného záchranného systému (IZS). Pomocí nasazení moderních informačních a komunikačních technologií bude zajištěna vyšší úroveň vzájemné propojenosti základních složek IZS a bude dosaženo jednotné úrovně informačních systémů operačního řízení. Dojde k modernizaci technologií pro příjem tísňového volání základních složek IZS.

Celkové náklady projektu dosáhnou výše 35 mil. Kč. Projekt je z 85 % spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného operačního programu. Evropská unie tak poskytne dotaci ve výši 28,3 mil. Kč. Zbývajících 6,7 mil. Kč uhradí kraj z vlastních zdrojů.

 logo IOP logo EU - Evropský fond pro regionální rozvoj logo Ministerstvo vnitra ČR a logo Karlovarského kraje

odkaz na stránky www.kr-karlovrsky.cz


plyšák Kryštůfek