Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > Aktuality > OBDRŽELI JSME DALŠÍ AKREDITACI, NYNÍ MŮŽEME VZDĚLÁVAT LÉKAŘE

OBDRŽELI JSME DALŠÍ AKREDITACI, NYNÍ MŮŽEME VZDĚLÁVAT LÉKAŘE



Datum konání:
9.2.2017

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje získala již druhý doklad svědčící o vysoké úrovni naší práce. Po certifikaci kvality a bezpečí poskytovaných služeb jsme nyní získali akreditaci pro obor specializačního vzdělávání Urgentní medicína. Akreditace udělená Ministerstvem zdravotnictví ČR umožňuje lékařům vstoupit a vykonávat tuto specializační přípravu i na Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje, čímž se rozšiřuje portfolio možností vzdělávání lékařů v Karlovarském kraji.

Urgentní medicína je základní obor, který se zabývá přednemocniční péčí a akutními stavy ve všech svých podobách. Velká část oboru urgentní medicína se zabývá diagnostikou a léčbou životohrožujících stavů v terénu, mimo zdravotnická zařízení. Celkově, jako obor, se urgentní medicína zabývá širokou škálou akutních zdravotních problémů napříč všemi lékařskými obory a tím se řadí mezi obory s velmi nutným širokým medicínským rozhledem. Spektrum péče je od porodu a péče o novorozence, dětskou akutní medicínu, kardiologickou problematiku, cévní mozkové příhody, podporu životních funkcí např. při polytraumatech až po běžná zhoršení zdravotního stavu u pacientů s vnitřními onemocněními a běžnými úrazy.

 „Pro získání akreditace jsme museli projít administrativně náročným procesem, ve kterém jsme dokládali vzdělání školitelů, odbornou publikační činnost zdravotnické záchranné služby, komplexní plán vzdělávání atestační přípravy, včetně uzavřených smluv o spolupráci se zdravotnickými zařízeními řešících prohloubení vzdělání v urgentní medicíně. “ řekl MUDr. Roman Sýkora, Ph.D., ředitel ZZS KVK.

Jsem moc rád, že se záchranka stala dalším akreditovaným pracovištěm pro specializační vzdělávání lékařů v oboru urgentní medicíny. Díky tomu se jim otevírá nová možnost vzdělávat se přímo v našem kraji. Takto specializované lékaře velmi potřebujeme jak pro zdravotnickou záchrannou službu, tak na urgentní příjmy nemocnic.“ dodal krajský radní pro oblast zdravotnictví Ing. Jan Bureš.


plyšák Kryštůfek