Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje > Aktuality > Tiskové zprávy > 14 NOVÝCH SANITEK SE CHYSTÁ PRO KARLOVARSKÝ KRAJ

14 NOVÝCH SANITEK SE CHYSTÁ PRO KARLOVARSKÝ KRAJ



Datum konání:
25.6.2015

Minulý týden navštívili zástupci Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje výrobní halu pro 14 nových sanitek, které záchranka pořídí z Evropských dotací. Výrobní hala v Maďarsku je připravena na přípravu 14 sanitních vozů na podvozku Mercedes.

Účelem jednání bylo upřesnění technických záležitostí, jako přesné umístění přístrojů. Z tohoto důvodu byly přivezeny přístroje a držáky na ně. Zkoušelo se a vyměřovalo. Upřesněny byly také informace o výsledném vzhledu sanitky, tedy o polepech a bezpečnostních prvcích. Na řadu přišly i tablety a technologie, které bude dodávat firma YourSystem, další vítězný dodavatel výběrového řízení v projektu IOP 23. Mimo sanitek totiž Karlovarský kraj bude fungovat na systému e-Health.

V říjnu tohoto roku bude vozový park zdravotnické záchranné služby obměněn. A nejen to, záchranka bude také propojena s ostatními poskytovateli zdravotní péče, což představuje sdílení dat o pacientech.

logo integrovaného operačního programu EU


plyšák Kryštůfek